Cryptocurrency: vloek of zegen voor onze economie?

Sandy Snoeck
komt terug voor weer een boeiende presentatie

In 2017 hebben we twee keer ademloos geluisterd naar Sandy Snoeck, die verhelderende presentaties gaf over de Brexit en over de vluchtelingencrisis. En omdat Sandy zo’n begenadigd spreker is, aan wiens lippen wij hangen, hebben wij haar nogmaals gevraagd een actueel onderwerp aan ons uit te leggen en te duiden hoe we daar mee om moeten gaan. Deze keer zal zij een verhandeling geven over Cryptocurrencies.

Bitcoin, Ethereum en Ripple

Bitcoin, Ethereum en Ripple: het zijn maar enkele van de vele cryptovaluta die momenteel in omloop zijn. Deze digitale munten zijn aan een ware opmars bezig, niet toevallig sinds het uitbreken van de economische crisis in 2008. Toen kreeg het vertrouwen in overheden en banken een deuk en zochten mensen naar alternatieve geldstelsels. Wat betekent dat nu?

In deze interactieve lezing bespreekt Sandy Snoeck het ontstaan en de werking van cryptovaluta. Begrippen als blockchain en mining worden visueel voorgesteld en helder uitgelegd. We zoomen in op een aantal bekende voorbeelden van cryptovaluta en hun wisselende waarde. Is het nu net wel of niet interessant om te investeren in cryptovaluta? We bespreken de voor- en nadelen en bekijken de economische en sociale effecten van deze munten.

Sandy Snoeck verzorgde voor Europahuis Ryckevelde in 2017 al twee keer een lezing voor de WTC Business Club, rond de Brexit en de vluchtelingencrisis. Deze lezing geeft ze vanuit haar eigen bedrijf: PIT – people in training. Sandy werkt thema’s op maat uit en wil complexe zaken behapbaar toelichten. En dat doet ze uiteraard met de nodige pit.