Uitnodiging Export Café 26 oktober 2020 “The China Challenge”

THE CHINA CHALLENGE

De impact van het gepolitiseerde zakenklimaat op Nederlandse bedrijven die zakendoen met China

Informatiebijeenkomst op maandag 26 oktober

Het is alweer even geleden dat we een bijeenkomst hebben kunnen houden. Door Corona zijn al onze plannen noodgedwongen even in de koelkast gelegd. Wij zijn dan ook heel blij om te kunnen melden dat we op 26 oktober weer een mooie Export Café bijeenkomst organiseren, met als ondetwerp “The China Challenge”.

De China Challenge

De afgelopen twee jaar is de publieke opinie over China in het westen aanzienlijk veranderd. Van het land van kansen met een enorme potentiële afzetmarkt, is de beeldvorming omgeslagen naar een ‘systeemrivaal’ met een eigen agenda. China’s politieke opkomst en toenemende assertieve houding in zowel economische als politieke sfeer, hebben gevolgen voor het Nederlandse bedrijfsleven. Tegelijkertijd blijven Nederlandse ondernemers China zien als een belangrijk handelsland, waar veel behoefte blijft bestaan aan Nederlandse producten en kennis. Hoe kunnen Nederlandse bedrijven een juiste afweging tussen politiek en zakendoen maken?

Het LeidenAsiaCentre heeft een onderzoek gepubliceerd, uitgevoerd door China Circle en Krijger & Partners, naar de gevolgen voor het politiserende Chinese economische klimaat voor Nederlandse bedrijven die zakendoen met China. In samenwerking met GO4EXPORT en de WTC Business Club worden de resultaten van dit onderzoek gepresenteerd tijdens een interactieve avond, waar deelnemers ruim gelegenheid krijgen om hun eigen ervaringen te delen en vragen te stellen.

Klik hier om het rapport te lezen (Engelstalig)

Programma

Tijd: Maandag 26 oktober 2020, 16:30 – ca. 19:30
Locatie: WTC in Arnhem en Nijmegen, Nieuwe Stationsstraat 10 in Arnhem
(ligging pal boven station Arnhem CS)
Agenda
16:30 Ontvangst in de lobby van het WTC
17:00 Aanvang presentaties
Presentatie onderzoek, Ardi Bouwers, China Circle
17:20 Interactieve paneldiscussie
Sprekers TBC
18:00 Netwerk moment in de lobby van het WTC
19:30 Vermoedelijke eindtijd

Praktische informatie

Dit is een interactieve bijeenkomst met, vanwege corona, een beperkt aantal genodigden. De bijeenkomst wordt volledig volgens de RIVM corona richtlijnen georganiseerd door de WTC Business Club.

Deze bijeenkomst is een samenwerking tussen het LeidenAsiaCentre, de WTC Business Club en GO4EXPORT.

Wilt u aanwezig zijn bij het Export Café op 26 oktober 2020? Stuur dan een e-mail naar info@wtcbusinessclub.nl met uw naam, telefoon en e-mail adres. Wij sturen u dan een bevestiging van deelname.

Wij hopen op uw aanwezigheid!