Afrika: continent van mogelijkheden

AFRIKA:
continent van mogelijkheden

Informatiebijeenkomst op donderdag 25 november 2021

Na de vorige bijeenkomst, die in het teken stond van China, belichten we in het komende Export Café een ander groot continent, waar naar verwachting de grootste economische verschuivingen zullen plaatsvinden.

De prognoses zijn dat In de komende jaren de economie op het Afrikaanse continent gigantisch zal groeien – mede door de verwachte groei van de bevolking die zorgt voor een grotere beroepsbevolking en een grotere, welvarender middenklasse.

Om deze groei in goede banen te leiden en te stimuleren zullen veel investeringen nodig zijn: onder andere in infrastructuur, hernieuwbare energie, oplossingen o.g.v. circulaire economie en digitalisering van de landbouw. De kennis en ervaring van het Nederlandse bedrijfsleven kan hier op aansluiten.

Het volgende Export Café van de WTC Business Club zal dan ook ingaan op marktkansen voor Nederlandse bedrijven in Afrika. Sprekers met ervaring in de Afrikaanse markt zullen hun ervaringen delen, en tijdens een interactieve paneldiscussie krijgt u ruim gelegenheid om eigen ervaringen of vragen in te brengen.

Tijd: Donderdag 25 november 2021, 16:30 – ca. 19:30
Locatie: WTC in Arnhem en Nijmegen, Nieuwe Stationsstraat 10 in Arnhem
(ligging pal boven station Arnhem CS)
Agenda
16:30 Ontvangst in de lobby van het WTC
17:00 Aanvang presentaties
Presentatie ‘Afrika, continent van mogelijkheden’
Alwin Quispel, Business Development Coach, RVO 
17:20 Interactieve paneldiscussie
Moderator TBC
Alwin Quispel, Business Development Coach, RVO
Laureen van Aswegen, CE and Global Director, SmartTechNXT
Derde spreker TBC
18:00 Netwerk moment in de lobby van het WTC
19:30 Vermoedelijke eindtijd

Praktische informatie

Deze bijeenkomst wordt volledig volgens de dan geldende RIVM corona richtlijnen georganiseerd door de WTC Business Club.

Dit Export Café wordt georganiseerd vanuit GO4EXPORT en in samenwerking met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).